Vragen over studentenkamers? Gent-Eurimmo heeft het antwoord!

Veelgestelde vragen in verband met studentenkamers


Duurtijd van het contract

Onze contracten starten op 1 september en eindigen altijd op 30 augustus. Domicilie plaatsen op een studentenkamer of –studio is niet mogelijk.


Waarborg

Kamers: €900,00
Studio's: €1.300,00
Appartement: €1.800,00


Plaatsbeschrijving

Plaatsbeschrijving kan vanaf de 1ste dag van het contract, steeds op afspraak. De sleutels worden overhandigd na betaling van de waarborg, de eerste maand huur en de kost voor plaatsopname.

Bij het begin van het academiejaar wordt een kost voor plaatsopname aangerekend van € 150,00, dit houdt in: plaatsbeschrijving, studentenactiviteiten zoals fluovestjesavond, onderhoud van de gebouwen, gebruik van het noodnummer en allerhande klusjes.


Internet

Internet is bij kamers en studio's meestal inbegrepen in de huurprijs, tenzij anders vermeld. Wij werken grotendeels samen met Studenteninternet, elke student beschikt over een eigen volume per maand, met eigen login en paswoord. Meer info op www.studenteninternet.be


Elektriciteit, gas en water

Indien er geen vaste kosten zijn, worden elektriciteit, gas en water bij kamers en studio's om de zes maanden verrekend aan de hand van de opgenomen meterstanden, ofwel de gemeenschappelijke meters of individuele meters indien aanwezig.